Populatie:
 • 3633 locuitori din care:
 • -1085 locuitori in sat Smirna
 • -2548 locuitori in sat Grivita
Locuitorii din Grivita au luat parte la Razboiul
de Independenta, dar si la cele doua razboaie mondiale. In cimitirul din comuna exista ... cititi mai mult
Comuna Grivita se poate mandri astazi cu o serie de personalitati ce provin din aceste locrui:
Berbecel Octavian - Reputat meteorlor, nascul in satul Simirna Dobre Alta Victoria - Actrita, nascuta in satul Simirna .... Cititi mai mult.
 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

  Informatii Comuna Grivita

  Email Imprimare PDF

  LOCALIZARE

  Din punct de vedere matematico-geografic comuna Grivita este asezata la intersectia paralelei de 44 si 45 latitudine nordica cu meridianul de 27 si 18 longitudine estica, la o altitudine fata de nivelul marii de 45 metri, dar cu o usoara inclinare spre sud-est. Paralela de 44 si 45 latitudine nordica reprezinta aproape jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord , cu influente asupra conditiilor climaterice , fiind asezata in plina zona temperata.

  Din punct de vedere fizico-geografic localitatea Grivita este asezata in partea centrala Baraganului Ialomitei, in campia Grivitei.Este asezata in plin climat de stepa cu influente pregnante ale maselor de aer din nord si est.

  Din punct de vedere administrativ , de la infiintare si pana in anul 1898 a depins de comuna Smirna, dupa aceasta data dobandind administratie proprie.

  Astazi in componenta comunei Grivita intra doua sate , Grivita si Smirna apartinand judetului Ialomita, care la Nord are vecini judetele Buzau si Braila, la Est judetul Constanta, la sud judetul Calarasi, la Nord –Vest cu Sectorul Agricol Ilfov si judetul Prahova.

  In cadrul judetului Ialomita, Grivita este situata pe D.N. 2C la 23 de kilometri nord de orasul Slobozia, ocupand partea centrala a Baraganului.

  In partea sudica a comunei se afla valea Lata-Sarata, care acumuleaza apele ploilor de vara precum si cele formate in urma topirii zapezilor.

  Satul Grivita are o structura compacta , regulata, cu ulite largi si drepte, perpendiculare pe D.N. 2C care traverseaza satul de la vest.

  Forma satului Grivita a fost dintotdeauna aceeasi, avand o structura unitara , fara nucleu (1892).Casele s-au ridicat pe aceeasi vatra, mai ales prin mutarea tarlasilor din catunul Tirle ca urmare a desfiintarii acestuia in anul 1968 si a unor cetateni din satul Traian afectat de inundatii in anul 1970.

  In ceea ce priveste suprafata , comuna Grivita face parte dintre comunele de marime mijlocie.

  SUPRAFATA :-suprafata totala - 8321 ha

  -suprafata agricola – 7704 ha

  VECINATATI- la Nord –comuna Traian, la sud – orasul Amara, la est comuna Scaneia si municipiul Slobozia, la vest – comuna Milosesti si judetul Braila

  FORME DE RELIEF – campie


  Traditii

  In fiecare an, la 14 septembrie, se organizeaza manifestarea „Ziua Crucii”.

   

   
  Sunteti aici:
  Home Comuna Grivita Informatii