Populatie:
 • 3633 locuitori din care:
 • -1085 locuitori in sat Smirna
 • -2548 locuitori in sat Grivita
Locuitorii din Grivita au luat parte la Razboiul
de Independenta, dar si la cele doua razboaie mondiale. In cimitirul din comuna exista ... cititi mai mult
Comuna Grivita se poate mandri astazi cu o serie de personalitati ce provin din aceste locrui:
Berbecel Octavian - Reputat meteorlor, nascul in satul Simirna Dobre Alta Victoria - Actrita, nascuta in satul Simirna .... Cititi mai mult.
 • *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

  Istoric

  Email Imprimare PDF

  Locuitorii din Grivita au luat parte la Razboiul
  de Independenta, dar si la cele doua razboaie mondiale. In cimitirul din comuna exista doua cruci de lemn ridicate de locuitorii in memoria eroilor cazuti in aceste razboaie. Printre locuitorii comunei a existat dintotdeauna cultul eroilor. La fiecare mare sarbatoare sunt pomeniti cei cazuti la datorie pentru tara. Unul dintre fiii satului cazuti in luptele primului razboi mondial a fost si Areta Teodorescu. In memoria lui, Scoala din Grivita a primit acest nume. De asemenea, la Grivita exista un monument dedicat cinstirii eroilor.

  La inceputul acestui secol satul Grivita cunoaste o dezvoltare deosebita. In anul 1904 aici se infiinteaza prima banca sub numele "Credinta", pentru a veni in sprijinul locuitorilor din sat. In anul 1940 a luat fiinta in comuna si primul dispensar uman. Tot in Grivita, in 1929 functioneaza o statie meteorologica, cea mai reprezentativa pentrul tot Baraganul.

  Principala ocupatie a locuitorilor Grivitei, Smirnei si Traian era agricultura in special cultivarea cerealelor, tutunului, cresterea animalelor, albinelor si a viermilor de matase. Un rol important de-a lungul timpului l-au avut meseriile si comertul.

   
  Sunteti aici:
  Home Informatii Publice Proiecte de Viitor