• *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

  SERVICIU PUBLIC DE ALIMENTARE CU APA AL COMUNEI GRIVITA

  Email Imprimare PDF

   

  Comuna Grivita din judetul Ialomita, in anul 2007 a obtinut finantare nerambursabila pentru proiectul ,,MODERNIZARE SISTEM ALIMENTARE CU APA IN COMUNA GRIVITA CU SATELE COMPONENTE – JUDETUL IALOMITA ,, prin care s-a modernizat si dotat cu echipamente de ultima generatie gospodaria de apa .Pentru acest obiectiv s-a obtinut finantare in proportie de 90 de procente prin Ordonanta 7/2006 si 10 procente cofinantare din bugetul local.

  Localitatile in care s-a derulat proiectul de investitii mentionat mai sus sunt satele aferente comunei Grivita, Smirna si Grivita.

  Satul Grivita este aprovizionat din 3 puturi forate la 50 m adancime fiind situate la 2 km de satul Grivita.In fiecare put este montata cate o electropompa sumersibila , tip 12 GS 22T .

  Apa este pompata din puturi printr-o conducta de PVC si inmagazinata intr-un bazin de 200 mc, de aici fiind pompata in reteaua de distributie a satului, dupa ce are loc clorinarea cu ajutorul unui grup de pompare tip H-GHD/FHE 40- 200/75, echipat cu 3 buc electropompe (2 A+ R) si convertizor de frecventa pentru functionarea cu turatie variabila .

  Reteaua de distributie este din PVC si are o lungime totala de 14,600 km.

  Mentionam ca localitatea Grivita are 700 de consumatori bransati cu contracte incheiate, fiecare cu apometru montat si sigilat.

  Satul Smirna este aprovizionat din conducta de aductiune SLOBOZIA – SCANTEIA executata in cadrul proiectului ,,MODERNIZARE ALIMENTARE CENTRALIZATA CU APA LOCALITATEA SCANTEIA SITUATA LA 5,15 km de bazinul de inmagazinare al satului Smirna .Din bazinul de inmagazinare cu capacitatea de 80 m.c, apa este pompata in reteaua de distributie care este din PVC , avand o lungime totala de 12,6 km, cu ajutorul unui grup de pompare tip H-GHD 30/FHE 32 – 200/40, echipat cu 3 electropompe (2A+ 1R) si convertizor static de frecventa pentru functionarea cu turatie variabila.

  Apa necesara aprovizionarii localitatii Smirna este cumparata de la primaria Scanteia la pretul de 2,5 lei/m.c.Mentionam ca localitatea Smirna are 400 de consumatori bransati , fiecare cu apometru montat si sigilat.

  Tinand cont ca debitul de apa potabila furnizat este redus, pentru asigurarea unei ape curate si sanogene la robinetul consumatorului si la punctul de intrare in cladire este obligatoriu ca periodic la capetele de retea ale sistemului de distributie din cele 2 localitati sa se efectueze spalarea conductelor prin deschiderea hidrantilor.

   
  Sunteti aici:
  Home Utilitati Publice Alimentare cu apa